Kerkdienst

Elke week wordt er een kerkdienst gehouden in de Schootsekerk. We zingen er over hoe goed God voor ons is, lezen samen uit de Bijbel en leren in een preek over hoe we meer op Jezus kunnen gaan lijken. Ook bidden we voor elkaar en de wereld om ons heen. Met de zegen gaan we vol goede moed de week weer in.

De kerkdienst wordt doorgaans gehouden op zondag om 10:00 uur en duurt ongeveer een uur. Hij vindt plaats op de Schootsestraat 47 te Eindhoven. Daarnaast kan men de kerkdienst ook meemaken via de livestream. Hoe de dienst er precies uitziet, kunt u een aantal dagen van tevoren zien op de liturgie.

Sinds 17 maart 2024 hebben we weer een eigen dominee, Bert van de Bovekamp.

Bij bepaalde feestdagen en in de zomervakantie worden er gecombineerde diensten gehouden met de NGK en de GKV in één van onze kerkgebouwen. Kijk voor meer informatie hierover bij de liturgie.

Muziek

Onze diensten worden doorgaans begeleid door een band en/of het orgel. We zingen uit verschillende liedbundels, zoals Liedboek voor de Kerken, Opwekking (voor kids) en Hemelhoog. Ook liederen van Hillsong en Sela worden gezongen.

Kinderen

Tijdens de diensten is er creche voor baby’s en peuters tot 4 jaar in het Schoots Kwartier (het bijgebouw achter de kerk). Ook voor de kinderen verzorgen we een eigen dienst waar ze op een eigen, passende manier over God kunnen leren. Meer hierover kun je lezen bij jeugd.

Betaald parkeren in straten rond onze kerk!

Let op: vanaf 1 juli 2021 geldt betaald parkeren voor de gehele Schootsestraat, maar ook voor vele andere straten rondom de kerk. Op de website van de gemeente Eindhoven kunt u het dit per straat nakijken: zie parkeergebied 615 (Schoot).

Betalen kan zoals overal bij het parkeerautomaat, met een mobiele telefoon, bijvoorbeeld met “stadsparkeren”, “Parkmobile” of “ANWB parken”/”Yellowbrick”. Met de mobiele telefoon is het goedkoopst, u betaalt per minuut.

Parkeren op het terrein is alleen bedoeld voor de gastpredikant én voor hen die slecht ter been zijn, of iemand die iemand vervoert die of slecht ter been is of in de babyleeftijd is. Zo blijft het veilig voor ons allemaal!